pondělí 1. června 2009

As Cities Burn - Hell or High Water

Tahle kapela na to rozhodně nejde tak tvrdě, jak by její jméno mohlo napovědět, přesto ale je úplně na místě. Celkový obraz, který hudba vyvolává, opravdu zahrnuje hořící města - rozhodně ale ne smečky opilých hrdlořezů šílených bitevní vřavou. Spíš partu kluků usazenou v opuštěné maringotce, z níž sledují pomalý požár své domoviny. 
As Cities Burn začínali jako další z amerických inteligentně hardcorových kapel, ale poměrně brzy se zklidnili a stylově posunuli blíže k indie/alt rocku. Basové linky mimochodem občas pořádně připomínají Muse. Přesto hrají poměrně originálně - rozhodně se sice nejedná o nějak průkopnickou nebo experimentální hudbu, přesto mě nenapadá jediné jméno, kterým by mohli být nahrazeni. 
K jednotlivým písním na albu - z celkového zvuku výrazněji vyčnívají jen úvodní '84 Sheepdog a závěrečná Capo - obě jsou oproti zbytku alba rychlejší a naštvaný punkový feel, první z nich by mi nevadila na soundtracku k Need for Speed a druhá zase na tanečním parketu. Zbytek zní - jak výše uvedeno - zahloubaně, vždy melancholicky, někdy smutně, častěji vesele. Zaobírat se jednotlivými stránkami hudby dále poněkud ztrácí smysl, neb tu jde, přátelé, hlavně o pocity. 
Texty jsou přesně takové, jaké byste u takové hudby mohly čekat. Zahloubané a vyčítavé. Doteď jsem se nezmínil, že As Cities Burn jsou křesťanská kapela, což by některým z vás mohlo vadit, ale buďte beze strachu, žádná kázání se nekonají a vaše hříšné pelechy zůstanou ušetřeny. 
Berte, nebo nechte být. 

Jedno jméno: mewithoutYou 
Nejlepší písně: Errand Rum, Lady Blue 

8/10 

As Cities Burn - Hell or High Water (2009) 



1. 84' Sheepdog 
2. Errand Rum 
3. Into the Sea 
4. Made Too Pretty 
5. Lady Blue 
6. Petty 
7. Daughter 
8. Pirate Blues 
9. Capo 
BONUS 
10. Gates

4 komentáře:

  1. flowerpunk - já bych to bral, ale kde je kurva link na stažení=)

    OdpovědětVymazat
  2. http://rapidshare.com/files/222921924/acb.rar

    je to snad bez hesla, příp. se ještě ozvi

    OdpovědětVymazat
  3. flowerpunk: zkurvenej blogspot, pokusil jsem se to tam dát asi tisíckrát, pak jsem to vzdal

    OdpovědětVymazat