úterý 22. září 2009

Dying Fetus - Descend Into Depravity


A jsou tady zas! Od předloňského Brutalu, kdy tahle drtící mašina roztančila v pozdní sobotní noci mojí prdel, patří mezi má oblíbená americká uskupení. Postupně objevujíce jejich diskografii, odhalil jsem převážně díla parádní (Destroy the Opposition), někdy se sice zadařilo méně (War of Attrition), ale to se stává. Letošní fošnou jednoznačně Dying Fetus svojí reputaci napravují a já doufám, že se co nejdříve ukážou v Čechách, protože na Slovensko se mi moc nechce.

Umírající plod nikdy nepatřili mezi melody-makers, jejich síla spočívá hlavně v silných riffech, šílených technických vyhrávkách a především v rytmicky nápaditém spojování death metalu a grindcoru, u kterého se nedá jen tak nečinně sedět. Pochvalu také zaslouží parádní hluboký vokál, který je v daném oboru velmi originální.

No a jak že to tedy je s tím novým albem, jehož obal odkazuje na jednoho lehce pomateného počítačového střelce? Celá osmička skladeb je velmi vyvážená, dá se říct, že žádná není vysloveně slabší, směrem nahoru vyčnívá hlavně dvojka Shepherd's Commandment a čtvrtá Conceived Into Enslavement. Trochu škoda, že žádná není vyslovenou peckou (jak se to pánům, resp. hlavně Gallagherovi podařilo třeba s Grotesque Impalement nebo s legendární Pissing in the Mainstream). Nicméně jelikož se jedná o velmi zdařilou desku, která si zachovává chytlavé rytmy, ničivě valivé pasáže i technickou vytříbenost a nepůsobí dojmem "tohle už jsem od nich někdy slyšel", uděluji zaslouženou osmičku.

8/10

Dying Fetus - Descend Into Depravity (2009)

1. Your Treachery Will Die With You 03:34
2. Shepherd's Commandment 04:28
3. Hopeless Insurrection 04:32
4. Conceived Into Enslavement 04:24
5. Atrocious By Nature 03:52
6. Descend Into Depravity 05:02
7. At What Expense 04:37
8. Ethos Of Coercion 03:16
Total playing time 33:45



Žádné komentáře:

Okomentovat