čtvrtek 26. března 2009

Amesoeurs - Amesoeurs


Wow, tak takhle nadupaná a originální deska se mi dlouho nedostala do pracek :) Amesouers je jedním z mnoha projektů francouzského mistra Neigeho, který stojí i např. za Peste Noire či Alcest. Skupina ukončila činnost již loni (škoda!) a nyní se konečně dočkáváme plnohodnotné desky, protože na kontě Amesoeurs bylo doposud pouze EP Ruines Humaines a písnička Le ruches malades ze splitu s Valfunde, jež je ovšem i na desce. 

Hudba, kterou Neige stvořil s kamarádkou Audrey Sylvain z Alcest je nesmírně pestrá a proměnlivá směs black metalu, post-punku, a shoegaze, kdy některé motivy jasně odkazují na Alcest. Kombinace těchto žánrů umožnila značnou volnost při skládání a je to znát. Některé momenty jsou velmi napjaté a rychlé (něco mezi blackem a thrashem) s Neigeho hrdelním vokálem (skladby Recueillement či  I XIII V XIX XV V XXI XVIII XIX – IX XIX – IV V I IV), v dalším songu ze zas jede pěkně pomalu s čístým ženským zpěvem (např. Video Girl, která má jasný hitový potenciál). Nápad střídá nápad, kytary se mění, basa si občas vyjede jak někde na jazzovém jamování, pak se vše vytáhne do avant-gardy a zase klid a melancholické melodie. Ono se to skutečně těžko popisuje - tady se to prostě MUSÍ slyšet.

Album mě nesmírně pohltilo, je neotřelé, energické a nahráno s neuvěřitelným vizionářským nadhledem. Inu, od tohohle týpka nikdy nečekejte odbytou nahrávku nebo nedejbože odpad. Počkali jsme si a stojí to za to. Hail to the king. Pro mne prozatím album roku.

10/10

Amesoeurs - Amesouers (2009)

Tracklist:
1. Gas in Veins 05:10
2. Les Ruches Malades 04:19
3. Heurt 06:01
4. Recueillement 07:01
5. Faux Semblants 04:21
6. Trouble (Éveils Infâmes) 01:41
7. I XIII V XIX XV V XXI XVIII XIX – IX XIX – IV V I IV 04:49
8. Video Girl 04:11
9. La Reine Trayeuse 05:32
10. Amesoeurs 04:03
11. Au Crépuscule De Nos Réves 11:17
******************************
Total playing time: 58:19

1 komentář:

  1. I tady bych ovšem s hodnocením poněkud ubral, Peste Noire mám radši.. ale určitě povedenej kousek (7/10)

    (Ano, hodlám tu okomentovat každý album, co jsem slyšel)

    OdpovědětVymazat