čtvrtek 4. června 2009

I Shalt Become - The Pendle Witch Trials


I Shalt Become je klasický americký one-man projekt produkující mrazivý a depresivní black, přičemž rozhodně nezapře jistou inspiraci u Xasthur. Od roku 1998 byl ve stadiu hibernace, aby se o deset let později vrátil se dvěma poměrně kvalitními alby zpátky na scénu. The Pendle Witch Trials má v nové éře číslo tři a snaží se držet laťku kvality poměrně vysoko i nadále. Zda se mu to skutečně daří, je už věc jiná.

U depressive blacku není lehké vymýšlet nové postupy, když si celý tento styl zakládá na monotónosti, klávesových doplňcích a zoufalých výkřicích. Do desky nás uvede klasické klávesové intro a pak už se jede plus mínus ve stejném duchu. Kytara zní naprosto syrově a zastřeně, občas se vytáhne pěkným vybrnkáváním. Bicí rozhodně nikam nepospíchají, občas sice rozjedou i dvojkopák, ale to rychlosti skladby vůbec nepřidá. Klávesové doplňky znějí poměrně zajímavě, ale je potřeba se na ně soustředit, pak si je vychutnáte. No a vokál se omezuje na výkřiky, šeptavé výkřiky, šepot či houkání. Rozhodně je mi však sympatičtější než například u Sterbend (tam je vokál skutečně příšerný :) ).

I Shalt Become nepřináší revoluci, pokračuje si ve svém stylu a dopadá tak paradoxně lépe než letošní více experimentující deska jeho velkého vzoru, Xasthura. Album lze s čistým vědomím doporučit fanouškům žánru, pro ostatní bude spíše nestravitelné. Pokud si chcete s tímto žánrem něco začít, odkážu vás spíše na starší tvrobu omílaného Xasthura nebo na rovněž americké projekty Leviathan a Lurker of Chalice, za kterými stojí člověk s pseudonymem Wrest. Na závěr bych rád doplnil, že někteří nazi-zmrdi se snaží I Shalt Become prohlašovat za nsbm (national-sozialist black metal), což je naprostý nesmysl a nenechte se těmihle kretény ovlivnit, nedej satan odradit. 

7/10

I Shalt Become - The Pendle Witch Trials (2009)

1. Intro 01:46 
2. Enstasy (The Theory of Maxwell's Demon) 05:23
3. The Serpent Song 04:53
4. A Ritual Killing 04:56
5. The Tragedie of Macbeth: Actus Quintus, Scena Quinta 03:17
6. End Time 03:48
7. Denial 04:15
8. In Absentia 04:32
9. Outro 02:08 

Total playing time 34:58



Žádné komentáře:

Okomentovat